Pages

Subscribe:

Sunday, 17 February 2013

Salam buat semua.sudah terlalu lama kite meninggalkan blog nie kosong...memang terlalu banyak sangat kerja...nie pun curi-curi masa tido..hahaha..kalau tak masa nie dah terbungkang atas katil..kite cekalkan jugak mata dan tangan untuk menaip..al-maklum la esok ada appoinment dengan pakar kulit, so  boleh la masuk office lewat sikit...masa tengah mencari cd games yang member satu office nak pinjam kite terjumpa la vcd cite korea nie..mmg kite suka giler ar tgk cite nie.dah 3 kali kot ulang tengok..mmg best sgt cite dia..kelakar giler. Oh Happy Day tajuk dia..mmg layan tgk, tapi mata dah ngantuk nie.esok mmg wajib tengok.

Sunday, 20 November 2011

hujan oh hujan.....!!!!

salam buat semua..
lama benar rasanya tak update blog nie. masa yang terluang nie boleh la update sikit dan berkongsi apa yang patut. pejam celik, pejam celik dah pun sampai hujung tahun...kalau dah hujung tahun nie macam biasa la, hujan memanjang je.....!!! sejuk pulak tu.kain baju pulak x kering2 lembab sepanjang masa.bil elektrik pun naik sebab baju nak kena sidai bawah kipas dan iron dulu sebelum pakai.

 
Time gini la semua org berkerubung dalam selimut. semua aktiviti dikurangkan.walauapapun, kehidupan perlu diteruskan...kerja tetap kena kerja walau ape jua keadaan sekalipun.kalau tak, dapur tak berasap la...(eh, zaman skrg nie mana ada dapur kayu lagi dah...so, kalau masak pun tak keluar asap jugak melainkan masakan tu hangus...hehehehe)

Friday, 28 October 2011

Nature...

Salam untuk semua...tak sangka pulak sejak kebelakangan nie banyak masa terluang. Boleh jugak luangkan sedikit masa untuk update blog yg masih baru nie....Hari nie hujan je memanjang.hajat untuk photoshot kat pantai terbantut.boring tak terkira...hujan berhenti je terus capai camera dan pusing keliling rumah.nie ajelah yang ada....layan...!!

Mini kiambang, ada kat dalam kolam ikan adik aku.


 Kulit pokok Tamarind atau asam jawa yang ada kat belakang rumah aku pun jadi mangsa gak..




 Yang nie pulak, akar pokok yang tumbang....ribut kuat sgt.



 Sarang semut kat tunggul kayu.



Pantang hujan, mesti tumbuh kulat sisir nie... 

Dah 10 hari aku bakar kayu nie...tak habis2 lagi.

Tuesday, 25 October 2011

Percubaan pertama

Salam untuk semua...ntah macam mane boleh tergerak hati nak buat blog hari nie.....mungkin seronok baca blog member2 kot..takde ape pun nak share sebenarnya...layan jer la...


 MIKO,new born baby cat. sangat aktif.tak pernah duduk diam kecuali tidur.sampaikan kite tengah solat pun dia nak kacau jgk...nakal betul la...